Yrkessjåfør Vg3

Studiested: Melbu

Hvis du er 21 år eller eldre, har førerkort klasse B, samt tilfredsstiller helsekrav for førerkort klasse CE, DE, kan kanskje et ½-årig yrkessjåførkurs være noe for deg.

Du må ha bestått ett av disse videregående Vg1 utdanningsprogrammene:

• Service og samferdsel
  • Mekaniske fag
  • Teknikk og industriell produksjon
  • Elektro
  • Studiespesialisering (tidl. allmenne og adm./øk. fag)
  • Eventuelt annen relevant teori/praksis fra bilkjøring

Søknadsskjema finner du her. (PDF, 76 kB)

På vår landslinje for yrkessjåfører vil du få opplæring i klasse C, CE og DE (lastebil, vogntog og buss). Videre får du truckføreropplæring og vegtransport av farlig gods (ADR).

Skolen disponerer blant annet 5 vogntog, semitrailer, 1 buss, trucker og forskjellig utstyr som brukes i håndtering av gods.

Kurset gir yrkessjåførkompetanse i Gods- og Persontransport i forhold til opplæringskrav i Forskrift om grunnutdanning for yrkessjåfører - Yrkessjåførforskriften.

Undervisningen er gratis, og de fleste bøkene er tilgjengelig på biblioteket. Det er imidlertid prøvegebyr til Statens vegvesen.

Du kan søke lån og stipend hos Statens Lånekasse.

Publisert av Michal Solheim. Sist endret 23.06.2016