Yrkessjåfør Vg3

Noen av kjøretøyene - Klikk for stort bilde Yrkessjåfør har nå fått egen side på Facebook. Besøk oss på www.facebook.com/yshadsel

Studiested: Melbu

Hvis du er 21 år eller eldre, har førerkort klasse B, samt tilfredsstiller helsekrav for førerkort klasse CE, DE, kan kanskje et ½-årig yrkessjåførkurs være noe for deg.

Du må ha bestått ett av disse videregående Vg1 utdanningsprogrammene:

• Service og samferdsel
  • Mekaniske fag
  • Teknikk og industriell produksjon
  • Elektro
  • Studiespesialisering (tidl. allmenne og adm./øk. fag)
  • Eventuelt annen relevant teori/praksis fra bilkjøring

Søknadsskjema finner du her. (PDF, 76 kB)

På vår landslinje for yrkessjåfører vil du få opplæring i klasse C, CE og DE (lastebil, vogntog og buss). Videre får du truckføreropplæring og vegtransport av farlig gods (ADR).

Skolen disponerer blant annet 5 vogntog, semitrailer, 1 buss, trucker og forskjellig utstyr som brukes i håndtering av gods.

Kurset gir yrkessjåførkompetanse i Gods- og Persontransport i forhold til opplæringskrav i Forskrift om grunnutdanning for yrkessjåfører - Yrkessjåførforskriften.

Undervisningen er gratis, og de fleste bøkene er tilgjengelig på biblioteket. Det er imidlertid prøvegebyr til Statens vegvesen.

Du kan søke lån og stipend hos Statens Lånekasse.

To av kjøretøyene - Klikk for stort bilde

Kurs etterutdanning yrkessjåfør

Nå kan du ta kurs for etterutdanning av yrkessjåfører hos oss. Kurset er på 35 timer og fordelt over 5 dager.

Les mer om kurset her.