Landslinje Yrkessjåfør

• Tilbudet gjelder for voksne over 21 år og for lærlinger med fullført vg2 transport og logistikk, samt lærlingeplass.

• På vår landslinje for yrkessjåfører vil du få opplæring i klasse C, CE og DE (lastebil, vogntog og buss). Videre får du truckføreropplæring og vegtransport av farlig gods (ADR).

Det skal søkes elektronisk og ikke på papir. Søknadsskjema blir åpnet 3.11.17.
    - Elektronisk søknadsskjema for voksne over 21 år finner du her
    - Elektronisk søknadsskjema for lærlinger finner du her

• Skolen disponerer blant annet 5 vogntog, semitrailer, 1 buss, trucker og forskjellig utstyr som brukes i håndtering av gods.
  • Kurset gir yrkessjåførkompetanse i Gods- og Persontransport i forhold til opplæringskrav i Forskrift om grunnutdanning for yrkessjåfører - Yrkessjåførforskriften.
  • Undervisningen er gratis, og de fleste bøkene er tilgjengelig på biblioteket. Det er imidlertid prøvegebyr til Statens vegvesen.

Inntakskrav på 19 ukers yrkessjåførkurs:

• 21 år eller eldre

For å komme inn på kurset i vårhalvåret må du ha fylt 21 år før 1. april,  for å komme inn på høstkurset må du ha fylt 21 år før 1. oktober.

Du må ha vitnemål / årskursbevis eller kompetansebevis fra ett av følgende grunnkurs/Vg1-kurs:

• Studieforberedende Vg1
  • Service og samferdsel Vg1
  • Teknikk og industriell produksjon - Vg1
  • Mekaniske fag - Grunnkurs
  • Elektrofag - Grunnkurs
  • Allmennfag - Grunnkurs
  • Økonomiske og administrative fag - Grunnkurs

I tillegg må følgende krav tilfredsstilles:

• Førerkort klasse B
  • Tilfredsstille helsekrav for førerkort klasse C, CE og D

Inntakskrav på yrkessjåførkurs for lærlinger i yrkessjåførfaget

• 18 år
  • Kompetansebevis / Vitnemål fra VG 2 Transport og Logistikk eller VK1 Transportfag
  • Inngått lærekontrakt med et opplæringskontor eller en godkjent transportbedrift (lærebedrift).
  • Førerkort klasse B.
  • Tilfredsstille helsekrav for førerkort klasse C, CE og D