Helse- og oppvekstfag

Studiested: Stokmarknes

Du som velger utdanningsprogrammet Helse- og oppvekstfag, må bry deg om og kunne ta hensyn til andre mennesker. Du bør ha gode kommunikative evner, samt evner til samhandling for å kunne arbeide med mennesker i alle livssituasjoner.

Aktuell informasjon:

Se mer om utdanningsprogrammet på vilblino.no

Utdanningsprogrammet fører fram til yrker hvor egne holdninger, kunnskaper om helsefremmende arbeid, livsstilssykdommer, arbeidsmiljø og kulturforskjeller er viktig, og hvor det stilles krav til helhetlig tenkning og tverrfaglig samarbeid.

Etter skolegang har du mange muligheter for interessante, givende og etterspurte yrker innenfor de fleste sider av helsevesenet: i hjemmebaserte tjenester eller på sykehus, i barnehage eller fritidshjem, på tannlegekontor, legekontor eller apotek.

Etter Vg1 helse- og oppvekstfag kan du ved skolen vår velge mellom 3 forskjellige programområder på Vg2-nivå:

• Barne- og ungdomsarbeiderfag
    Dette er også mulig som kryssløp fra Vg1 Design og håndverk.
  • Helsearbeiderfag
  • Helseservicefag

Etter at du har avsluttet et av de to førstnevnte alternativene, må du ut i lære i bedrift i 2 år, før du kan ta fagbrev, som henholdsvis barne- og ungdomsarbeider eller helsefagarbeider.

Etter avsluttet Vg2 Helseservicefag kan du velge tre ulike veier til yrkeskompetanse uten læretid og fagbrev:

• ApotekteknikkVg3
    Aktuelle arbeidssteder: apotek, farmasøytiske avdelinger ved sykehus, medisinutsalg, innen farmasøytisk industri.
  • Helsesekretær Vg3
    Aktuelle arbeidssteder: sykehus, sykehjem, legekontor, sosialkontor, trygdekontor, poliklinikker og bedriftshelsetjenesten.
  • Tannhelsesekretær Vg3
    Aktuelle arbeidssteder: offentlig tannhelsetjeneste, private tannlege- og spesialistkontorer, universitetenes odontologiske fakulteter og kjevekirurgiske avdelinger på sykehus.

Skoleåret 2014-15 er det kun klasser i Apotekteknikk og Helsesekretær på grunn av lavt søknadstall på Tannhelsesekretær.

Hvis du trenger enda litt mer inspirasjon før du bestemmer deg for utdanning og yrkeskarriere, kan du jo ta en titt på de to videosnuttene nedenfor:

Publisert av Michal Solheim. Sist endret 23.06.2016
  • {{sprak.SprakNavn}} {{sprak.SprakNavn}}
{{sprakVariabler[s.stegnavn] }}
Krever innlogging: {{skjemainfo.SkjemaNavn}}
  • {{sprakVariabler[innlogging.InnloggingsTekst]}}

{{sprakVariabler["LoggInnEpost"]}}
*Feil brukernavn eller passord. Vennligst prøv igjen.
*Brukernavn kan ikke være tom
*Passord kan ikke være tom

{{sprakVariabler["GlemtPassordTekst"]}}

*Epostadressen er ikke registrert
vennligst vent...

Du vil straks motta en e-post med kode. Trykk på lenken i e-posten for å gå videre i prosessen

{{sprakVariabler["NullstillPassordTekst"]}}

Du vil snart motta en e-post med informasjon om aktivering av brukerkontoen din. Trykk på lenken i e-posten for å gå videre i prosessen

Kontoen din er nå aktivert, trykk på knappen under for å gå videre.

Aktiveringslenken du har trykket på er ikke lengre gyldig

• {{sprak.SprakNavn}} {{sprak.SprakNavn}}