Landslinje Yrkessjåfør

Publisert av Michal Solheim. Sist endret 08.01.2015

Å arbeide med transport betyr også stor frihet, stort ansvar og kontakt med andre mennesker. Du får også store variasjonsmuligheter i arbeidet. Service står sentralt i kontakten med oppdragsgivere, enten de er godskunder eller passasjerer. Evnen til å yte skikkelig service og organisere eget arbeid er derfor av stor betydning.

Yrkessjåføren stilles overfor store utfordringer når det gjelder krav til kvalitet, presisjon og kundebehandling. Dette har sammenheng med at næringslivet er opptatt av minst mulig lagerbeholdning. Etterspørselstyrt produksjon gjør at lastebilen oftere fungerer som et lager mellom produsent og mottaker. På transportsiden domineres etterspørselen av tilgjengelighet, regularitet og komfort.

Internasjonalisering av transportregelverket har ført til økende internasjonal konkurranse og økt bruk av informasjonsteknologi - IT. Dette gjør at yrkessjåføren i sitt arbeid må vise ansvarsbevissthet, samarbeidsevne, nøyaktighet, serviceinstilling og evne til å planlegge sin egen arbeidsdag.

Yrkessjåføren må kunne utføre transportoppdrag på en slik måte at risikoen for ulykker, skader og tap blir minst mulig. Yrkessjåføren må mestre et teknisk krevende kjøretøy i varierte og til tider kompliserte trafikksituasjoner, under skiftende vei- og føreforhold. Yrkessjåføren må kunne vurdere kjøretøyets tekniske stand og kunne bruke det slik at trafikkfarlige situasjoner og unødig støy og forurensing ikke oppstår.

Bedre utdanningstilbud!

De senere årene har det blitt lettere å ta en transportutdanning. Transportsektoren er i vekst og får stadig større betydning for samfunnet. Det betyr at du som tar utdanning har svært gode muligheter til å få arbeid i framtida! Yrkene i transportsektoren er blitt mer kompliserte enn tidligere og stiller stadig større krav til kvalitet og dyktighet. Du har muligheter både med praktisk og teoretisk utdanning, og det arbeides stadig med å skape et bedre skoletilbud.

I en tid med store endringer i rammebetingelsene for person- og godstransportselskaper har behovet for fagutdannede yrkessjåfører blitt stadig større. Med gjennomført yrkessjåførutdanning vil du stå godt rustet til å søke jobb innenfor yrkessjåførfaget.

  • {{sprak.SprakNavn}} {{sprak.SprakNavn}}
{{sprakVariabler[s.stegnavn] }}
Krever innlogging: {{skjemainfo.SkjemaNavn}}
  • {{sprakVariabler[innlogging.InnloggingsTekst]}}

{{sprakVariabler["LoggInnEpost"]}}
*Feil brukernavn eller passord. Vennligst prøv igjen.
*Brukernavn kan ikke være tom
*Passord kan ikke være tom

{{sprakVariabler["GlemtPassordTekst"]}}

*Epostadressen er ikke registrert
vennligst vent...

Du vil straks motta en e-post med kode. Trykk på lenken i e-posten for å gå videre i prosessen

{{sprakVariabler["NullstillPassordTekst"]}}

Du vil snart motta en e-post med informasjon om aktivering av brukerkontoen din. Trykk på lenken i e-posten for å gå videre i prosessen

Kontoen din er nå aktivert, trykk på knappen under for å gå videre.

Aktiveringslenken du har trykket på er ikke lengre gyldig

  • {{sprak.SprakNavn}} {{sprak.SprakNavn}}
Fant du det du lette etter?
 
Login for redigering