Landslinje Yrkessjåfør

• Tilbudet gjelder for voksne over 21 år og for lærlinger med fullført vg2 transport og logistikk, samt lærlingeplass.

• På vår landslinje for yrkessjåfører vil du få opplæring i klasse C, CE og DE (lastebil, vogntog og buss). Videre får du truckføreropplæring og vegtransport av farlig gods (ADR).
    Søknadsskjema for landslinja finner du her. (PDF, 76 kB)

• Skolen disponerer blant annet 5 vogntog, semitrailer, 1 buss, trucker og forskjellig utstyr som brukes i håndtering av gods.
  • Kurset gir yrkessjåførkompetanse i Gods- og Persontransport i forhold til opplæringskrav i Forskrift om grunnutdanning for yrkessjåfører - Yrkessjåførforskriften.
  • Undervisningen er gratis, og de fleste bøkene er tilgjengelig på biblioteket. Det er imidlertid prøvegebyr til Statens vegvesen.

Inntakskrav på 19 ukers yrkessjåførkurs:

• 21 år eller eldre

For å komme inn på kurset i vårhalvåret må du ha fylt 21 år før 1. april,  for å komme inn på høstkurset må du ha fylt 21 år før 1. oktober.

Du må ha vitnemål / årskursbevis eller kompetansebevis fra ett av følgende grunnkurs/Vg1-kurs:

• Studieforberedende Vg1
  • Service og samferdsel Vg1
  • Teknikk og industriell produksjon - Vg1
  • Mekaniske fag - Grunnkurs
  • Elektrofag - Grunnkurs
  • Allmennfag - Grunnkurs
  • Økonomiske og administrative fag - Grunnkurs

I tillegg må følgende krav tilfredsstilles:

• Førerkort klasse B
  • Tilfredsstille helsekrav for førerkort klasse C, CE og D

Inntakskrav på yrkessjåførkurs for lærlinger i yrkessjåførfaget

• 18 år
  • Kompetansebevis / Vitnemål fra VG 2 Transport og Logistikk eller VK1 Transportfag
  • Inngått lærekontrakt med et opplæringskontor eller en godkjent transportbedrift (lærebedrift).
  • Førerkort klasse B.
  • Tilfredsstille helsekrav for førerkort klasse C, CE og D