Du er her:

Villmarksferdigheter og livsmestring

Klikk for stort bilde Onsdag 18. september dro elever fra studiested Melbu i grupper ut i skog og mark for å fiske, å sanke bær og sopp, eller bare rett og slett gå på fjelltopper. Dagen etterpå var det buffet med matvarer fra naturen.

Enhver vil vel være enig i at det er en fin ferdighet å kunne høste fra skog og mark, og i at vi har lang tradisjon for dette her i Norge. Det er dessverre en kjensgjerning at ikke alle får tilegnet seg denne kunnskapen. Derfor så har dette kommet på programmet for videregående skoIer gjennom begrepet Livsmestring.

Hadsel videregående skole har, i likhet med enhver annen skole, elever fra mange ulike sosiale og kulturelle bakgrunner. Derfor er det en fordel at slike opplevelser og erfaringer så lett kan formidles som en del av skoleåret. Skolen retter stor takk til de lærerne og annet personale som stilte personlige hobbyer og sin egen kunnskap til disposisjon for å få dette opplegget til å gå i orden.