Du er her:

Vi vant!

Klikk for stort bildeSeiersintervju med laget "Skreikan".

Jeg møter elevene på kjøkkenet der de er i full gang med forberedelse av et nytt måltid.  Lærer Ivan Ellingsen foreslår at vi setter oss i «restauranten» der det er litt roligere omgivelser.

Henrik, Aksel, Terje og Lukas forteller ivrig om hvordan de opplevde det da de gikk av med seieren i Kokkekamp 2019, i konkurranse med 11 andre lag fra fem skoler.

- Hvordan gjorde dere forberedelsene?
Vi jobbet tre dager i strekk på kjøkkenet der vi gikk gjennom flere menyer. Kriteriene for menyen var at den skulle være bærekraftig, økologisk og nyskapende.  
Vi skulle servere hovedrett og dessert og disse to måtte passe til hverandre.

- Hva har lærerne betydd for dere og for resultatet?
Ivan har lært oss alt. Vi har lært at forberedelse er viktig. Han lot oss få frihet til å prøve og feile og vi fikk lage menyen selv. Vi har snakket med andre som deltok i konkurransen og de kunne fortelle at det var stort sett lærerne som bestemte menyen. Ivan ga oss utfordringen, fulgte oss opp og kom med gode råd og tips underveis. Han har vært sammen med oss hele veien, både på dagtid og kveldstid. Vi hadde nok ikke vunnet uten hans hjelp.

Klikk for stort bildeHenrik, Aksel, Terje, Lukas og lærer Ivan Ellingsen

- Dere er et lag. Hvordan jobber dere? 
Vi har lært at en må planlegge ned til minste detalj og at et godt forarbeid er nøkkelen til suksess. Vi har lært å kommunisere med hverandre, ha en positiv innstilling og videreføre det til laget. 

- Er det mye stress og press i en slik konkurranse?
Det var ikke så mye stress til å begynne med fordi vi var fokusert på oppgavene. Men vi må innrømme at det ble veldig stress mot slutten. To timer har aldri gått så fort.

- Og hva bestod vinnermenyen av?
Menyen vart en to-retters bestående av hovedrett og dessert.

Vi serverte vakuumpakket skrei, steamet i en halv time (sousvide) med luftig potetmos og finhakkete gulrotbiter. Vi toppet det med sprøstekt skinn, soyasmør og fritert rødbete. 

Til dessert serverte vi karamellisert og flambert eple med hjemmelaget vaniljeis. Det ble toppet med salt karamell og hasselnøttcrumble. 

- Hvilke forventninger hadde dere da dere dro?
Vi hadde jo forhåpninger om en god plass. Men dette var vår første konkurranse, så vi visste ikke helt hva vi kunne forvente.

- Hvordan opplevdes det å bli utropt som vinner? 
Som dere kan se på videoen så var vi litt i sjokk. Vi trodde nesten ikke det vi hørte da vi ble utropt som vinner, for vi hadde ikke forventet å vinne konkurransen. Men det var herlig å kunne slippe jubelen løs. Litt gøy å høre at vi hadde den desidert beste desserten.

 

- Har dette betydning for hva dere tenker om videre karriere?
Ja dette betyr mye for oss. Vi skal videre som lærlinger. Å ha vunnet Kokkekamp 2019 tar seg godt ut på cv´en også.

Klikk for stort bildeHenrik Thomassen (Melbu), Aksel Ovesen (Sortland), Terje Vornes Sørensen (Sortland) og Lukas Duoba (Melbu).

Fant du det du lette etter?