Vellykket yrkesfagdag

Rektor Inge Holm ønsker velkommen. - Klikk for stort bilde Rektor Inge Holm kunne ønske velkommen til fagdag i Melbu Samfunnshus. Elever fikk hilse på bedriftsrepresentanter fra yrkene de utdanner seg til. I sin tur så får bedriftene ett inntrykk av potensielle lærlinger og dermed også mulige fremtidige medarbeidere.

Den 18. januar arrangertes det Yrkesfagdag. Den videregående skolen kom sammen med regionale og bransjemessige opplæringskontor og formidlingstjenesten for lærlingplasser for å la elever og bedrifter få møte hverandre. Alle skolens elever på yrkesfaglig Vg2, som skal ut i læretid til høsten, var invitert.

Hadsels ordfører Siv Aasvik, som har jobbet som lærer ved skolen, åpnet med ett innleggOrdfører Aasvik kom for å holde foredrag. - Klikk for stort bilde om skolens betydning for samfunnet og viktigheten av at det utdannes dyktige fagfolk. Programmet fortsatte med innlegg fra:

• Marion Celius, leder for sektor helse og omsorg i Hadsel kommune
  • Anne Marit Stork, bedriftsrådgiver ved Byggenæringens servicekontor Nord Norge
  • Halvard Pettersen, adm. direktør for Vesterålskraft
  • Mats Røkenes, daglig leder for El-team
  • Anne Reinsnes, personalsjef for SE-gruppen

Det som kanskje var mest interessant for elevene var det var invitert tidligere elever, som nå går i lærlingtiden sin, som snakket om hverdagen sin og hva bedrifter forventer av sine ansatte.

Mer enn 30 bedrifter var tilstede, og det ble satt opp gruppesamtaler mellom representantene deres og elevgrupper som gikk på omgang gjennom bransjen sin. De ble forevist prosjekt som bedriftene jobber med og fikk presentere seg selv med mulighet for å levere CV og søknad om lærlingplass. Samtalen ble dermed dels undervisning og dels jobbintervju da dette for flere kan ha vært en mulighet for å opprette ett førsteinntrykk hos en fremtidig arbeidsgiver.

Hadsel videregående skole har 160 samarbeidsavtaler med lokale bedrifter om at elever herfra kan få komme dit i praksis. Utplassering i profesjonelle bedrifter er en forutsetning for en vellykket yrkesutdanning, og skolen setter stor pris på alle samarbeidspartnere. Denne dagen var derfor viktig for skolen for å anerkjenne samarbeidspartnere samt å fremme sitt mål om å tilby unge en framtidsrettet yrkesutdanning.

Yrkesfagdag gruppebilde 1 - Klikk for stort bilde Bilbransjen - Klikk for stort bilde Matbransjens sal - Klikk for stort bilde

Stor interesse blant de frammøtte - Klikk for stort bilde Byggebransjen - Klikk for stort bilde El-bransjen - Klikk for stort bilde

Publisert av Are Gunnar Aarø. Sist endret 20.01.2017 11:37