Du er her:

Sushi-kurs for RM

Klikk for stort bildeNylig så ble det arrangert kurs i sushi for Restaurant- og matfag. Tore Willassen fra Grillo Catering kom med verktøy og varer og satte opp produksjonslinjer, for så å kunne bruke klargjorte råvarer slik at alle kunne få ta del i å sette sammen til ferdig produkt.

Klikk for stort bildeKlikk for stort bildeKlikk for stort bildeKlikk for stort bildeKlikk for stort bilde

Sushi er en paraplybetegnelse for forseggjort sjømat servert som små biter av hver type, slik at ett måltid kan ha stor indre variasjon uten at porsjonene blir for store. Den vanligste formen, maki-ruller, lages ved at ett ark av oppmalt og presset sjøgress blir dekket med det valgte fyllet for så å bli rullet til en pølseform og "limt" sammen ved at sjøgress-platen fuktes med vann. Sushi hvor en bit med fisk ligger oppå presset ris kalles for nigiri-sushi.

Grillo Catering har opparbeidet seg ekspertise innenfor forskjellige variasjoner, samt bruk av lokale råvarer i tillegg til de tradisjonelle fra Orienten. Blant spesialitetene deres er Kvalifornia-maki. Dette er et særegent fyll som inneholder blant annet tørket hvalkjøtt og kremost, inspirert av California-maki som i sin tur var et av de første tilfeller av at vestlige matvarer ble tilberedt med sushi-metoder.

Fant du det du lette etter?