Du er her:

Russisk på Hadsel vgs

Klikk for stort bildeSara Hansson skal være lærer i russiskNå har du sjansen til å være èn av landets elever som velger annerledes og lærer seg russisk på videregående. Skolen vil tilby Russisk I. Kun elever som har hatt andre fremmedspråk (spansk, tysk eller fransk) i ungdomsskolen er kvalifiserte søkere til dette tilbudet.

Russisk er et spennende språk som åpner opp for mange muligheter, enten du er interessert i kultur, litteratur, kommunikasjon, handel -  eller du bare ønsker å gå utradisjonelle veier.

Språket i seg selv er vakkert og har et eget alfabet, det kyrilliske.  Som kjent er nabolandet vårt, Russland, verdens største land og i underkant av 300 millioner mennesker snakker russisk. Landet har en utrolig rik historie og kultur. Å lære seg russisk kan være en investering for resten av livet – og vi tilbyr deg to interessante og lærerike år på skolen vår i grunnleggende ferdigheter.

Hva kan du forvente å lære på disse to årene?

De aller første ukene vil det være spesielt fokus på alfabetopplæring, lydlære og dagligdagse ord. Deretter går vi over til hverdagssituasjoner, som å handle i butikken, møte med venner og kunne presentere seg sjøl. Vi vil etter hvert lese et utvalg tekster, samt ha skrivetrening. I tillegg skal vi lytte til musikk og russisk tale, ha små skuespill og legge opp løpet slik at vi kan utfolde oss på en kreativ og lekende måte.

Er du like overbevisst som meg om at vi går et begivenhetsrikt skoleår i møte?

Jeg ser fram til å møte deg til høsten!

Привет от Сары!

(Hilsen Sara: privet ot Sary.)