Regissørbesøk på norsk fagdag

Tord Theodor Olsen 1 - Klikk for stort bildeTord Theodor Olsen 1 Are Gunnar Aarø Fredag 31. mars arrangerte lærerne på Melbu fagdag i norsk for Vg2. I den anledning så fikk de overtalt en profesjonell regissør og fotograf til å holde foredrag om yrket og virksomheten sin. Tord Theodor Olsen fra Deadline Media var derfor dagens foredragsholder.

Hadsel videregående skole legger stor vekt på kontakt med profesjonelle yrkesutøvere som med troverdighet kan fortelle om verden "utenfor". I år så valgte skolen en filmskaper framfor en bokforfatter, slik at elevene kunne få høre om hvor mye arbeid som faktisk ligger bak opptak av en enkeltscene, samt litt om hva slags kommunikasjon som ligger i det visuelle medium.

Som en som har vært med på kort- og novellefilmer kunne han gi et uvant insiderperspektiv på dette mediet. Han har også jobbet med reklamefilmer og var derfor med når Deadline Media skapte en del blest i 2013. En reklamefilm for Altibox fikk premierevisning på Sortland Kino etter en opptaksperiode med hemmelighetskremmeri blandet med bevisst ryktespredning, og dette var bare en av historiene som elevene fikk høre.

Stillbilde fra reklamefilm for Altibox - Klikk for stort bildeStillbilde fra reklamefilm for Altibox Tord Theodor Olsen