Du er her:

Presentasjon av elevtjenesten på studiested Melbu

Elevtjenestens fløy rommer Helsesøster, Rådgivere og Miljøtjenesten - Klikk for stort bilde Det er ikke bare lett å være ung, og kanskje ha flyttet hjemmefra for å bo nær en ny skole. Hadsel videregående skole har derfor en stab med personer som alle kan henvende seg til om de trenger noen som helst form for råd eller støtte, eller som har funksjon å gjøre livet enklere. Derfor så var det naturlig at disse, under samlebegrepet Elevtjenesten, fikk møte elevene nå kort tid etter skolestart for å informere om seg selv.

Først ut var Viviann Aas, som driver kantinen, med målsetning om å kunne tilby god, sunn og variert mat. Som en håndsrekning fra skolen så serveres det der frokost eller grøt om morgenen tirsdag til torsdag. Hun oppfordret også elevene til å rydde selv når de spiser der, da skolegangen her er siste etappe før voksenlivet og ordensvaner er gode å ha.

Randi Selstad presenterte rådgivertjenesten som en kunnskapskilde om mulighetene i skolegangen her, hvor alle elever har rett til veiledning i utdannelsesløpet sitt. Rådgiver er åpen hele dagen og det er bare å stikke innom.

Cay-Tore Carlsen og Trond Hultgren jobber i Miljøtjenesten, som arrangerer åpne kvelder med matservering i kantinen, samt at de som skulle måtte føle et behov for det kan få vekking om morgenen.

Hilde Stavem i Oppfølgingstjenesten er også en rådgiver, men hun har som hovedoppgave å tre støttende til for de som føler seg nødt til å gi opp skoleplassen sin eller på annen måte faller utenfor.

Studiested Melbu har to helsesøstre, Britha Hessen og Mona Lauritsen, tilstede på tirsdag og onsdag. De kan skrive resept på flere legemidler, samt dele ut kondomer og enkelte andre helsemessige forbruksartikler gratis.

Alle de pedagogisk ansatte i elevtjenesten har taushetsplikt, så om det er noen som helst form for problem som bekymrer eller plager dere er det ingen risiko å henvende seg til dem.

Cay Tore Carlsen
Miljøarbeider/Brua Melbu