Å få prøve seg på byggfag

Om du har bygd en stol fra grunnen, så kan ingen nekte deg å sitte i den - Klikk for stort bilde Elever fra ungdomsskole-trinnet har i år kunnet ta valgfag i verkstedet til byggfag på Hadsel videregående. Nå i dag var det flere som fullførte et langtidsprosjekt i å bygge sin egen lenestol.

Prosjektet med avansert sløyd som valgfag er et samarbeid med Melbu Skole. Tilbudet ble opprettet for å øke rekrutteringen til byggfag og for å la elever få oppleve det å være håndverker. Byggfag på videregående kan tross alt tilby lokaliteter og muligheter utover hva som en finner i en vanlig sløydsal, og dette gir mulighet for imponerende resultat.

Nå kunne elevene endelig vise fram resultatet av et stor-prosjekt: Hver sin solstol med krakk. Under kyndig veiledning så ble delene sagd ut, pusset, beiset og boret hull i etter mønster, før de som et byggesett ble skrudd sammen til resultatene dere kan se her.

Fullførte stoler stilt opp på rad - Klikk for stort bilde